Klientberättelser KranioSakral Terapi

Såhär beskriver några klienter upplevelsen av sin första KranioSakrala behandling hos mig:

”Det kändes som en mycket skön, djup avslappning och balansering av kroppen. Jag flöt iväg i tankarna och kände hur kroppen återskapade sitt naturliga läge”

narvarokringla

” Jag uppfattade knappast den första lätta beröringen på underbenen. Jag hade verkligen inga förväntningar eller förutfattade meningar. Att bli fysiskt berörd kändes både skrämmande och härligt.
När Anna förde in händerna under bäckenet kändes det väldigt skönt. Jag brukar känna av ischiasnerven lite då och då så det kändes skönt att det uppstod ett tryck just där. .. Beröringen i ansiktet/huvudet var helt underbar och det kändes som om tårarna bara ville välla fram. Min spändhet fanns inte längre kvar. Jag skulle utan vidare ha kunnat somna. Avslappningen blev total.
Totalt blev det en härlig känsla som levde kvar i mig. Jag uppskattade verkligen att det som skedde skedde under tystnad.”
narvarokringla
” Annas varma, inkännande händer fick mig att ganska snabbt sjunka ner i skön avslappning. Det blev en uppenbarlig avlastning för ryggen då hon lade handen under sacrum och jag blev medveten om min ryggrad på ett sätt jag tidigare inte känt.
Behandlingen var behaglig och omgav mig med trygghet. Efteråt kände jag mig pigg och utvilad.”

narvarokringla

” Trots den mycket lätta och varsamma beröringen hände något i kroppen. Efter en kort stund var jag helt avslappnad. Tankarna flöt iväg på ett gott sätt och en behaglig känsla infann sig.
Efteråt fick jag med mig en harmonisk och avslappnad känsla. Stelheten i nacken som jag hade med mig till terapin var som bortblåst.”

narvarokringla

Maria, en kvinna i 40-års åldern, skickade en dikt till mig efter en av sina kraniosakrala behandlingar. Jag tycker att den beskriver så fint vad KS kan vara när både klient och terapeut har tillit till och tillåter flödet under en behandling:

”Transformation genom Närvaro

I dina händer
Som om vore vi i en dansimprovisation.
Tillförsikt vi bjuder upp till
ömsesidigheten omfamnar både ´vilja´och ´tillit´.
Förtroligheten pulserar in 
sjunker tillbaka  breder ut sig
Som ett smält lager av kraften i vördnaden i mellanrummet,
luften mellan två 
Små springor av fysiska portar
väntar ivrigt på att växa bredare
bli portar, öppna flöden.
Inom och mittemellan mellanrummet
där kommunikationen får finnas
Allvarsamt kreativ
Där. Däri.
Spirar jag, kanske vi, i takt med de väsen inom oss
som bjuder fram salighetet.
Genom märkvärdiga organiska sensationer
vi lyfts till mer – nästan-fulländade-
solida inre väsen ”
narvarokringla

Samuel, en man i trettioårsåldern, med svår tinnitus hittade Craniosacral terapeuten Julian Cowan Hills Youtube kanal ”Help for Tinnitus and stress” på nätet och sökte därefter upp mig för behandlingar.  Såhär skriver Samuel om tinnitus och CST:

”Min upplevelse av att använda Craniosacralterapi för behandling av tinnitus är mycket positiv.  Viktigt att dock poängtera att målsättning är att via denna metod lära sig att få hjälp med att slappna av in i det som är.

 

Jag upplever att Craniosacralterapin kan hjälpa dig att göra detta. Det är ingen Quick fix, det kräver tid och tålamod med processen. Det kan gå upp och ner beroende på hur långt in i acceptansprocessen du kommit. Vikten av att använda denna metoden bygger på att låta terapeuten hjälpa dig att hålla dig in i din process mot avslappning. Eftersom tinnitus är direkt länkad till det centrala nervsystemet så bygger hela läkandet på att få hjälp med att komma tillbaka in i kroppen. Jag tycker att Anna verkligen har hjälpt mig med detta och kan varmt rekommendera henne. Viktigt dock att tänka på att det kanske tar 10-12 behandlingar innan man kan se effekten av den. Det kräver även att man som individ finner andra former av avslappningstekniker för att på egen hand sedan jobba vidare. Rekommendation är att man kör en behandlings i veckan.”

Om du har varit på KranioSakral behandling hos mig och vill dela med dig av dina upplevelser så går det fint att göra det i kommentarsfältet nedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *